Afhængig af det enkeltes behov tilbydes træning og vejledning gennem forskellige terapeutiske metoder. Integrated Listening System, Safe and Sound Protocol, Oral Placement Therapy er nogle af disse metoder. Find nærmere oplysninger ved at læse under enkelte ydelser eller kontakt.
Professionel træning og støtte målrettet børn og unge, som har opbygget selektiv spisning.
Der tilbydes supervison til familier og individuel træningsplan for det enkelte barn afhængig af barnets nærmeste udviklingszone.
SomaPsyk har ambition om at bidrage til udrulning af udviklings- og forskningsprojekter vedr. børn med selektiv spisning.
Organisationer og institutioner er velkommen til at kontakte vedr. idé udveksling og samarbejde.
Vejledning og pædagogisk støtte til familier og fagpersoner.
Den pædagogiske støtte til familier består af enkelte samtaler eller et længere forløb med indledende samtale og vejledning, telefoniske samtaler ved akut opståede behov og opfølgende ugentlige samtaler.
Ergoterapeutisk behandling for børn og unge med funktionsnedsættelser. Der ydes undersøgelse forud for træning.
Institutioner oplever en stigende efterspørgsel på kompetencer for børn og unge med specielle behov. Har I brug for et konkret oplæg med Jeres specifikke behov? Kontakt for en uforpligtende samtale eller beskriv behov for understøttende foredrag på mail, så vil du høre fra mig.
Træningerne kan være f.eks. være omfattet af flg. Bekendtgørelser og love:
Børn som har brug for træning som tidlig forebyggende indsats, der ikke er i målgruppen for træning efter Serviceloven, kan også være indenfor tilbuddets rammer. Fx børn med forsinket sansemotorisk udvikling, som kan påvirke barnets indlæringsevne jf. bekendtgørelse om forebyggende sundhedsydelser for børn og unge § 8 mm.
Alle undersøgelser af børn starter med et indledende møde med barnets primære omsorgsperson og hvor barnet ikke deltager. Denne person kan både være én eller begge forældre, plejeforældre, pædagog eller lærer. Formålet er at få et kendskab til barnets miljø og tilværelse samt barnets historie. Sammen med primære omsorgsperson og myndigheder tilrettelægges et relevant behandlingstilbud for barnet. Dernæst mødes barnet enten i eget hjem eller institution. Forløbets intensitet afhænger af barnets behov. Sanseintegration og spisetræning bør foretages dagligt og i 6 – 12 mdr og forløbet kan køre parallelt indenfor samme intervention pr. gang. Sanseintegrationstræning med henblik på kropslig opmærksomhed varer typisk mellem 4 – 10 mdr. og 1 – 2 x om ugen.
Behandlingen foregår individuelt og i tæt samarbejde med den primære voksen. Alle aktiviteter tilpasses og gradueres i henhold til barnets niveau og reaktioner for at undgå over- eller understimulering samt undgå provokering af angst. Barnet er min samarbejdspartner under interventionerne og for at øge kvaliteten i samarbejdet, er det afgørende for mig at tage højde for barnets behov og skabe et tilværelse hvor barnet føler sig tryg og hørt.
Jeg anvender legeterapi i mine interventioner med barnet, da barnets bedste læringsværktøj er legen og hele forløbet bygger op omkring at skabe tryghed og øge trivsel. Jeg har hele tiden fokus på barnets ståsted for at opbygge interventionen med udgangspunkt i barnets trygge rammer og afstemmer både emotionelle og fysiske reaktioner under interventionerne.